My story

Mijn naam is

  • Oprichter van de Architect of Happiness
  • Consultant voor organisaties in transitie
  • Gelukscoach voor particulieren
  • Spreker en trainer

“Don’t make change too complicated. Just begin”

Het leven is een reis

Een tijdje geleden ging ik naar een kunstgalerie waar foto’s hingen van een meisje, niet veel ouder dan 5 jaar, en de vrouw die ze nu is, samengevoegd tot één beeld. Dus ik keek naar twee mensen met een kloof van 30 jaar ertussen, of was het eigenlijk één persoon? Hoe dan ook, het ontroerde me. Ik kon me de reis van het meisje zo goed voorstellen. Het uitgroeien tot een mooie vrouw en het pad dat ze had afgelegd. Vol momenten van vreugde, angst, groei en verandering.

Kwetsbaarheid tonen

Ook ik ken dat pad maar al te goed. Toen ik 16 jaar was, keerde ik terug naar Nederland nadat ik in verschillende Aziatische landen had gewoond. Keer op keer moest ik leren hoe het was om erbij te horen, vrienden te maken en te leren over nieuwe gebruiken en rituelen. Ik bouwde uit zelfbescherming een emotionele muur om mezelf heen. Dat heeft me discipline en veerkracht gebracht. Maar het was mijn innerlijke reis die me uiteindelijk vreugde en geluk schonk. Dat lukte toen ik klaar was om mijn kwetsbaarheid en ware zelf te laten zien.

Gids en begeleider

Reizen heeft me veel gebracht, maar kan ook zeker een uitdaging zijn. Het vertrouwde laat je los voor onontgonnen terrein. Er waren heel wat momenten in mijn leven dat ik niet wist wat ik moest doen of waar ik heen moest. Het beginnen aan een reis naar jezelf is net zo. Het kan eng aanvoelen. Misschien ben je bang dat je verdwaalt of dat je de weg terug niet kunt vinden. Daarom ben ik je gids en loop een stukje met jou mee.

Verandering als fundament

Tijdens mijn eigen reis heb ik een Master in Indologie afgerond, een studie over verschillende landen en culturen. Om hierover meer te leren, heb ik bijna een jaar in India gestudeerd. Na mijn afstuderen, woonde en werkte ik twee jaar in Bhutan. Dit land van geluk heeft me diepgaande kennis van spiritualiteit en levenskunst geschonken. Eenmaal terug in Nederland, ben ik aan de slag gegaan als adviseur en consultant bij de Rijksoverheid. Met verandering als fundament bied ik organisaties, teams en individuen de best mogelijke oplossingen voor verbinding en groei. Mijn hart klopt als het gaat om mensen in relatie tot werkgeluk, persoonlijke ontwikkeling en levensvreugde. Ik heb oog voor de menselijke maat en het unieke in elk mens.

Ik heb in het tijdschrift Happinez gestaan, ben gecertificeerd coach, veranderkundige, spreker en trainer. Ook ben ik een Positive Change ambassadeur, voedingsdeskundige en liefhebber van kunst, cultuur en stijl. Ik ben co-auteur van het boek Pay it Forward Series, Notes to My Younger Self, Volume 3 en moeder van twee zoons.

Ja, neem contact met mij op!