Van Handelen Op De Automatische Piloot Naar Leven Vanuit Waarden

Laten we een kijkje nemen naar deze gewoonte van het handelen op de automatische piloot. Je komt binnen of gaat thuis ergens zitten, haalt je koffie, opent je e-mail en gaat aan de slag. Plotseling is het middag en je weet helemaal niet waar de ochtend is gebleven. Dit zou een geval zijn van dat je zo erg bezig bent met je werk, dat je het verstrijken van de tijd helemaal niet merkt. Je kent vast wel het Engelse gezegde: ‘Time flies when you’re having fun’, wat zoveel betekent als: “De tijd vliegt als je het naar je zin hebt.”

Het zou ook kunnen zijn dat wat je doet veel te makkelijk is en dat daardoor je gedachten afdwalen en je je verveelt. Je droomt misschien over de heropening van de stranden van Malta en je vraagt jezelf of je beachbody klaar bent. Uiteindelijk vraag je je af of je wel aandacht moet geven aan die ene taak. Je telt misschien de momenten tot je werkdag is afgerond.

Het probleem hier kan zijn dat je het gevoel hebt niet op één lijn te zijn met je kernwaarden.

De eerste stap naar de oplossing hiervan is om te bepalen wat JOUW kernwaarden zijn. Omdat jouw kernwaarden je naar je dromen en doelen zullen leiden. Wil je hier meer over weten? Ik heb een spel bedacht om echt tot jouw kernwaarden te komen. Samen gaan we dan aan de slag om tot de kern te komen.

Voorbeelden van kernwaarden zijn: Vrijheid, Liefde en Plezier.

Hieronder een paar vragen die je jezelf kan stellen als je je kernwaarden hebt onderzocht.

  • Komen jouw kernwaarden overeen met de organisatiewaarden
  • Komen jouw kernwaarden overeen met de baan die je hebt?
  • Komen jouw kernwaarden overeen met alle taken die je uitvoert voor je werk?

Mochten deze niet overeenkomen dan suggereer ik niet dat je gewoon de handdoek in de ring moet gooien en stoppen met je baan of weigeren om een bepaalde taak uit te voeren, ik vraag je alleen om na te denken en bewuste keuzes te maken in overeenstemming met je kernwaarden. Hoe je problemen oplost die niet in lijn zijn met je kernwaarden, beschrijf ik in een toekomstig artikel.

Bewustzijn is de eerste stap naar jouw geluk. Nu je je bewust bent van deze desastreuze gewoonte zou je volgende stap kunnen zijn om strategieën te identificeren om je hernieuwde bewustzijn te ondersteunen. Als je klaar bent voor deze stap, nodig ik je uit om contact met me op te nemen. Elke strategie is uniek, net zoals de persoon die verandering wenst. Ik help je graag bij het creëren van een leven waar je van houdt.

Ik ben ook beschikbaar voor één-op-één coaching waarin wij dieper ingaan op de onderliggende problemen en samen mogelijke oplossingen verkennen, zodat je de nodige stappen kunt ondernemen om geluk en voldoening in jouw leven te bereiken. We beginnen met een korte verkenningssessie van vijftien minuten en om te kijken wat de beste volgende stap voor jou is. Ook nodig ik je uit om mij te volgen op LinkedIn en Instagram voor dagelijkse fragmenten van inspiratie.

Ik wens je oneindig veel geluk!

Pema