Verbinding En Herstel In Uitdagende Tijden

“Pema, Ik word ‘s nachts wakker. Ik voel me belabberd als ik opsta. Ik krijg weinig af. Er komt weinig uit mijn handen”. “En ik wil juist zoveel”. “Ik wou dat ik wist hoe ik stress kan bestrijden en toch mijn werk goed kan doen, zonder mijn dierbaren en mezelf te verwaarlozen”. “Wat kan ik vandaag doen om mijn geestelijke gezondheid en algehele welzijn te voeden?”

Een selectie van vragen die ik de afgelopen periode per mail, telefoon en whatsapp binnen zag komen.

Anna voelde zich ook nog schuldig. “Als ik tijd aan mezelf besteed, wie zorgt er dan voor mijn dochter en oma?”. Door de stress verlamde ze juist en zag ze geen uitweg meer. Op een regenachtige middag belde ze me op. En toen begonnen we samen te werken. In korte tijd voelde ze zich lichter, vrijer en gepassioneerd om haar werk goed doen.

Omdat we ons allemaal een weg banen door deze uitdagende tijd heb ik hier 2 simpele suggesties met tips voor jou die je meteen kan toepassen thuis en in je omgeving.

  • Creëer momenten van vreugde en verbinding
  • Zorg voor herstel van je lichaam en emoties
  1. Vraag aan je buren of je nog een boodschap kan doen, zet bloemen voor het raam of stuur een kaartje naar je oma. Wees extra lief voor jezelf en je omgeving. Geef je partner een extra glimlach of zoen. Je hoeft je zeker niet te isoleren. Er zijn genoeg manieren om in contact te blijven met je naasten en vrienden. Zo heb ik de afgelopen periode meer dan normaal gebeld, berichtjes gestuurd en gezoomed met collega’s en vrienden. Heel verbindend.
  2. Herstel van lichaam en emoties is ook cruciaal. Het is nu een verwarrende en stressvolle tijd voor ons allemaal. De impact is op elk persoon verschillend. De vertrouwde structuren vallen weg van school, werk tot een kinderfeestje of sportwedstrijd. Paniekgevoelens, stress en onzekerheid zijn nu hele normale gevoelens. Ik ga wandelen om mijn hoofd leeg te maken. Even niks doen, ook niet op mijn telefoon kijken. Tien minuten mediteren en ademen. Voldoende diepe slaap pakken. Een warm bad om even alleen te zijn.

Dat is het voor vandaag. Blijf gezond, blijf thuis en blijf veilig. Ik ben hier als je me nodig hebt. Ik weet dat er momenten zijn waarop je op het punt staat om ​​in te storten of een paniekaanval voelt opkomen. Bel mij dan 06-44542340. Stuur me een berichtje. E-mail me.

Ik ben hier.

Pema